Zaterdag, 14 februari

Begonnen met het pakken van mijn koffer, na weer een uitgebreid ontbijt aan het zwembad. En dan afwachten of mijn zakenpartner nog komt. Uiteindelijk van 17 tot 19 uur nog een en ander besproken en geregeld. Om 22.40 vertrokken met KLM naar Nederland, een vlucht van ca. 8 uur. Lekker vroeg om 5 uur lokale tijd aangekomen op Schiphol!

Vrijdag, 13 februari

Na steeds maar weer uitgestelde komst, beginnend om 9 uuur, uiteindelijk om 11 uur met iemand anders dan beoogd, van een soort KvK gesproken. Nog wat boodschapjes gedaan in die buurt.

Ik was trouwens tegenover het winkelcentrum dat vorig jaar is overvallen! Het gebouw op de foto is een ander en nieuw.

Daarna verder gewerkt aan mijn rapport met de laatste informatie. Nu maar weer naar het zwembad want mijn lokaal geld is op, en mijn klant komt nog steeds niet tot betalen door afwezigheid

Donderdag 12 februari.

het einde nadert van de missie!

Vandaag het rapport afgemaakt en opgestuurd om misschien vanavond te bespreken. De project manager uit Mbarara even gesproken.

Vanmiddag maar even lui aan het zwembad liggen

Woensdag 11 februari.

Voornamelijk gewerkt aan mijn rapport. Gesproken met een ex-werknemer van een grote waterfirma, interessante informatie gekregen.

Moest wel naar een andere kamer verhuizen, ook groot 

Dinsdag 10 februari.

Opgestaan met bewolkt weer, 16 graden, lekker koel. maar vanmiddag wordt het weer gewoon 29 graden! Onder andere de Nederlandse ambassade bezocht. Vanavond met een andere pummer en de lokale pum-vrouw in een visrestaurant schol gegeten.

Maandag 9 februari

Op eigen houtje bezig geweest met het maken van afspraken, hetgeen uiteraard niet eenvoudig bleek te zijn. Uiteindelijk eerst maar op bezoek gegaan bij Henkel en BASF. Hetgeen behoorlijk wat reistijd vergde. Daarna nog even boodschappen gedaan

Zondag 8 februari

Vanmorgen eerst maar een uurtje rondgelopen. Het is een echte ambassade buurt, grote huizen en tuinen. Daarna een nieuwe gids geregeld voor een bezoek aan het Nationale park van Nairobi. Hoewel het namiddag was, hebben we veel dieren gezien, tot en met een neushoorn! Maar veel buffels, giraffen, struisvogels!, en allerlei antilopen. Geen leeuwen. Aan de rand van Nairobi zie je nog wel echte slums

Zaterdag 7 februari.

Vanmorgen besloten eerst naar een markt te gaan, maar de taxi bracht me eerst naar een mall, waar een winkel was met textiel. Daarna naar een toeristenmarkt in die buurt vol met mooie dingen, dus veel te veel gekocht. Maar ouderwets afgedongen soms factor 5 naar beneden.

Vrijdag 6 februari.

begonnen aan mijn rapport omdat ik pas rond 11.30 uur opgehaald zou worden om te gaan lunchen met de lokale PUM-vertegenwoordigster. Op een leuk terrasje gezeten en met elkaar kennisgemaakt. Nog wat boodschappen gedaan. Kim had daarna zin om te gaan chillen aan het zwembad van de country club, dus hebben we daar tot 18 uur gepraat. daarna nog wat gegeten en vroeg gaan slapen.


Donderdag 5 februari.

Ook vandaag wat later opgestaan, rond 9.30 uur opgehaald en naar het bureau gereden om wat rustiger te kunnen praten met elkaar. Lukte maar gedeeltelijk, en deze keer besloot de klant maar eens te gaan lunchen in een rumoerige organische eettent. En daarna had hij allerlei andere dingen te doen. Weer vroeg op de club, dus maar even gaan zwemmen in de hitte.

Woensdag 4 februari.

Vandaag wat rustiger opgestaan, rond 9.30 uur opgehaald en naar een woning project gereden om even met de projectmanager te praten over afvalwater. Huizen kosten zo'n 400.000 €, maar staan wel dicht op elkaar. Via het bureau, naar een project site, kantoorgebouw, van een Chinese contractor. Presentatie meegemaakt en uiteindelijk gehoord dat we eerste zijn. Volgende week een bezoek van een referentieproject. Redelijk vroeg terug in de country club, na ook nog een kleine installatie bekeken te hebben bij een grote villa in een dure wijk.

Dinsdag 3 februari.

Weer vroeg wakker om om 8 uur te kunnen vertrekken. Deze keer naar het bureau, en daarna te voet naar een bank om te praten over het financieren van de installaties.

Vervolgens naar een project in opstart, en een tevergeefse reis naar het milieu-ministerie. Nog wat gediscussieerd over de mogelijkheden in Kenia.

Maandag 2 februari.

Weer vroeg wakker voor het gezamenlijke ontbijt om 8 uur. Een beetje verlaat gingen we daarna op weg langs allerlei projecten in bouw. Via de Rift vallei en een hoge vulkaan naar een groot meer en weer retour langs koffieplantages en rozenkwekers.

Veel bediscussieerd, nog weinig opgeschreven. Wel zo'n 250 km afgelegd

Zondag 1 februari.

Vroeg wakker omdat de gordijnen erg licht zijn en de zon volop schijnt. Op een terras ontbeten in een soort Engelse landhuisstijl, in een mooie tuin en alle rust. Zelfs een telefoontje mag je niet gebruiken in de ontbijtruimte! Wat boodschappen in de buurt gedaan en vanmiddag in de tuin bij het zwembad gezeten. Temperatuur gestegen naar 30 graden met heel blauwe lucht!

Zaterdag 31 januari
Vertrek naar Nairobi! Een klein waterbedrijf adviseren over marktaanpak! Onderweg voornamelijk goed weer, heel helder boven de Alpen, en heel veel zand in de Sahara.

Om 20.15 geland in Nairobi, en uiteindelijk rond 22.30 in het clubhuis op de golfbaan aangekomen.